Skip to main content

IJssalon Florence IJssalon van het Jaar

ijssalon vh jaar 2023 overall

Wat maakt IJssalon Florence voor de vijfde keer IJssalon van het Jaar?

Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de titel IJssalon van het Jaar in 2002, 2011 en 2013 in de wacht gesleept. Zijn zoon Steff, die het bedrijf komend jaar overneemt, won de wedstrijd in 2018. Dit jaar eindigt de ijssalon wederom op de eerste plaats. Wat is het geheim achter het succes?

Delen

Niet alleen won de familie Janssen nu vijf keer de titel IJssalon van het Jaar, ook behaalde ze vijf keer de eerste plaats bij de ijswedstrijd de Gouden IJscreatie en al vier keer de eerste plaats bij de ijswedstrijd de Gouden IJsspatel met hun sorbet ijssmaken citroen, meloen, mango en abrikoos. ‘Een prestatie van wereldformaat. De jury was dan ook lovend over IJssalon Florence’, aldus de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, initiatiefnemer van de wedstrijd. Steff Janssen behaalde met zijn ijscreatie ‘Mirzano’ de tweede plek in de ijswedstrijd de Gouden IJscreatie.

Genomineerden

Alleen de nummers een, twee en drie van de wedstrijden de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden genomineerd voor IJssalon van het Jaar. Steff Janssen mocht deelnemen, omdat vanwege zijn tweede prijs in de strijd om de Gouden IJscreatie. Alle genomineerden zijn door een jury bestaande uit leden van de wedstrijdcommissie van de vereniging beoordeeld. Daarnaast vond een hygiënekeuring plaats door een extern bureau.

Geoliede machine

Wat is het geheim achter het succes? IJssalon Florence blijkt een geoliede machine te zijn waar medewerkers heel goed op elkaar zijn ingespeeld. De vitrine ziet er prachtig uit met hoog opgemaakte bakken ijs in de klassieke smaken, bijzondere ijssmaken zoals de Lambertus en natuurlijk ook de prijswinnende sorbetsmaken. Moeder Marjo zorgt als gastvrouw dat alle klanten in de watten worden gelegd. Vanuit de ijskeuken kijken vader en zoon Janssen zo de ijssalon in, maar klanten kunnen hen dus ook aan het werk zien. ‘Je ziet en je proeft de smaak van vakmanschap bij IJssalon Florence’, aldus de jury.
Steff Janssen reageert: ‘We willen ons graag meten met de rest van Nederland en dat leeft heel erg goed binnen onze organisatie. De wedstrijd doe ik alleen. Daarna moeten we het met z’n allen doen.’

Bron: https://www.bakkerswereld.nl